Snacks på bål
Popcorn
Popcorn er sundere, når de laves på bål, fordi de kan laves i sigter uden olie, og det er rigtig hyggeligt at stå ved bålet og se kornene poppe. De kan både laves på pande med låg eller i popcorn-net. Begge dele kan købes i butikker, der sælger båludstyr eller i supermarkeder ved sommertid.
Derudover skal du kun bruge majskorn, der kan poppes i bålet. Laver du popcornene på pande, kan det være nødvendigt at bruge lidt olie.
Lav dit eget popcorn-net
Med ståltråd, to sigter af stålnet og lidt opfindsomhed kan du lave dit eget popcorn-net. Bind håndtagene på sigterne sammen om en lang pind, på en måde så de kan åbnes og lukkes sammen, uden at popcornene falder ud. Læg majskornene i sigten, og hold den over bålet.
Vil du have fif til opskrifter på "rigtig" bålmad? Klik her
Fyldte æbler
Her er en nem eftermiddagsæblekage eller dessert på bål. De bagte æbler kan bages i bålet, mens hovedretten spises. Bland en pose med rosiner, nødder og chokolade hjemmefra, så er der hurtigt lidt sødt til kaffen.
Du skal bruge (i mængder svarende til antal personer:
4 æbler
1 håndfuld rosiner
100 g chokolade
lidt hakkede nødder eller kerner
4 skiver marcipan
stanniol
Grav eller stik kernehuset ud af æblerne, og fyld dem med de øvrige ingredienser. Pak dem ind i stanniol, og læg dem ind i bålet. De skal bage ca. 10 minutter, men hold øje, og vend dem undervejs. De varme æbler spises med en ske eller gaffel.
S’mores – søde skumfiduser
En nem klassiker på bål!
Du skal bruge (i mængder svarende til antal personer):
marshmallows/skumfiduser
chokoladestykker (jeg foretrækker selv mørk pålægschokolade)
kiks, for eksempel Mariekiks, to til hver marshmallow
Sæt skumfiduserne på tynde, spidse pinde, og hold dem over bålet. Gør to kiks klar med chokolade imellem. Når skumfidusen smelter – og det sker lidt pludseligt – lægges den mellem de to kiks som en sandwich. Når chokoladen er smeltet, og skumfidusen afkølet en smule, kan den spises.
Abrikoser eller svesker med bacon
En dejlig sur-sød-salt snack, der egner sig rigtig godt til at blive lavet på bål – og til at blive spist i det fri.
I stedet for abrikoser kan du prøve med tørrede dadler. Det giver en endnu sødere og blødere smag.
Du skal bruge (svarende til det antal, der skal laves):
tørrede abrikoser (eller dadler)
skivet bacon (evt. kalkunbacon)
Vikl bacon rundt om abrikoserne og sæt det evt. fast med en tandstikker. Sæt dem på en spids pind, og steg 5-10 minutter over bålet, til baconen er sprød.