Snacks på bål

Nogle gange har man lyst til lidt sødt på turen ud i naturen eller mens man venter på, at bålmaden bliver færdig. Her er fire ideer til gode snacks over ild, som både børn og voksne vil elske.
børn rister skumfiduser på et bål

Popcorn 

Popcorn er sundere, når de laves på bål, fordi de kan laves i sigter uden olie, og det er rigtig hyggeligt at stå ved bålet og se kornene poppe. De kan både laves på pande med låg eller i popcorn-net. Begge dele kan købes i butikker, der sælger båludstyr eller i supermarkeder ved sommertid.

Derudover skal du kun bruge majskorn, der kan poppes i bålet. Laver du popcornene på pande, kan det være nødvendigt at bruge lidt olie.  

popcorn på bålpande

Lav dit eget popcorn-net 
Med ståltråd, to sigter af stålnet og lidt opfindsomhed kan du lave dit eget popcorn-net. Bind håndtagene på sigterne sammen om en lang pind, på en måde så de kan åbnes og lukkes sammen, uden at popcornene falder ud. Læg majskornene i sigten, og hold den over bålet. 

Vil du have fif til opskrifter på "rigtig" bålmad? Klik her

Fyldte æbler

Her er en nem eftermiddagsæblekage eller dessert på bål. De bagte æbler kan bages i bålet, mens hovedretten spises. Bland en pose med rosiner, nødder og chokolade hjemmefra, så er der hurtigt lidt sødt til kaffen.

Spirer - Lenette Schunck Svendsen æble

Du skal bruge (i mængder svarende til antal personer:
4 æbler
1 håndfuld rosiner
100 g chokolade 
lidt hakkede nødder eller kerner
4 skiver marcipan
stanniol 

æble bagt på bål
ingredienser til skumfiduser

Grav eller stik kernehuset ud af æblerne, og fyld dem med de øvrige ingredienser. Pak dem ind i stanniol, og læg dem ind i bålet. De skal bage ca. 10 minutter, men hold øje, og vend dem undervejs. De varme æbler spises med en ske eller gaffel. 

S’mores – søde skumfiduser

En nem klassiker på bål!

Du skal bruge (i mængder svarende til antal personer): 
marshmallows/skumfiduser 
chokoladestykker (jeg foretrækker selv mørk pålægschokolade)
kiks, for eksempel Mariekiks, to til hver marshmallow

Sæt skumfiduserne på tynde, spidse pinde, og hold dem over bålet. Gør to kiks klar med chokolade imellem. Når skumfidusen smelter – og det sker lidt pludseligt – lægges den mellem de to kiks som en sandwich. Når chokoladen er smeltet, og skumfidusen afkølet en smule, kan den spises.

Abrikoser eller svesker med bacon 

En dejlig sur-sød-salt snack, der egner sig rigtig godt til at blive lavet på bål – og til at blive spist i det fri.

I stedet for abrikoser kan du prøve med tørrede dadler. Det giver en endnu sødere og blødere smag. 

Du skal bruge (svarende til det antal, der skal laves):
tørrede abrikoser (eller dadler)
skivet bacon (evt. kalkunbacon)

Vikl bacon rundt om abrikoserne og sæt det evt. fast med en tandstikker. Sæt dem på en spids pind, og steg 5-10 minutter over bålet, til baconen er sprød.

nat i naturen bål mørke
Nat i naturen og bål hænger rigtigt godt sammen. Det er sjovt at lave bålet og hyggeligt at sidde samlet og kigge ind i flammerne. Se her, hvordan I laver det perfekte bål.